Informatie en tips over zonnepanelen

20 januari 2021

Met ruim 18 jaar ervaring is Awizon dé specialist op het gebied van zonne-energie. wij hebben een aantal interessante feiten voor u op een rij gezet.

Weetjes en tips voor u als (toekomstig) eigenaar van zonnepanelen:

                              

 • Wist u dat 8 minuten zon volstaan om de hele wereldbevolking gedurende één jaar van energie te voorzien? Zonne-energie is één van de meest rendabele én milieuvriendelijke energiebronnen op de mark
 • De standen van de teruggeleverde stroom die u op uw digitale/slimme meters in uw meterkast kunt aflezen, zijn altijd lager dan de stand van het opgewekte vermogen op het display van de omvormer! 
  Dit verschil wordt veroorzaakt, doordat de opgewekte energie eerst in huis door actieve apparaten wordt verbruikt. Wat daarna overblijft, gaat via de meter terug naar het net.

 • Een storing van de zonne-energie installatie is vaak eenvoudig zelf op te lossen: 
 1. Controleer of de groep waar de installatie in de meterkast op aangesloten is, nog ingeschakeld staat.
 2. Wanneer dat het geval is, reset dan de omvormer door deze volledig (zowel vanaf de panelenzijde als in de meterkast) uit te schakelen en later weer aan te zetten. Dit bereikt u door 's avonds als het donker is de eindgroep in de meterkast waarop de panelen zijn aangesloten uit te schakelen en een paar minuten later of  's ochtends weer aan te zetten.
 3. Mocht de storing hiermee niet verholpen zijn, neem dan contact op met ons kantoor.  
 • Wist u dat het rendement van zonnepanelen vermindert bij warm weer?
  Silicium kan minder goed zonlicht opnemen wanneer het te warm wordt. Het prestatievermogen van de zonnepanelen neemt hierdoor af.

 • Na een stroomstoring hoeft u geen actie te ondernemen om de omvormer in werking te zetten: deze schakelt automatisch weer in zodra de spanning er weer op komt.

 • Bij onweer is het niet nodig het zonne-energie systeem uit te schakelen.

 

 • Wist u dat uw zonne-energie systeem onder de opstalverzekering valt? Meld de aanschaf van de zonnepanelen wel bij uw verzekeringsmaatschappij.

 

 • Zonnecellen worden van silicium gemaakt. Silicium is - na zuurstof - het meest voorkomende elementopaardeenishaast onuitputtelijk. Om het geschikt te maken voor de productie van zonnepanelen, wordt silicium eerst gezuiverd.De naam silicium komt van het Latijnse "silex", wat vuursteen betekent.

 


Vraag meer informatie aan