Informatie en tips over zonnepanelen

26 januari 2018

Met ruim 13 jaar ervaring is Awizon dé specialist op het gebied van zonne-energie. wij hebben een aantal interessante feiten voor u op een rij gezet.

Weetjes en tips voor u als (toekomstig) eigenaar van zonnepanelen:

                              

 • Wist u dat 8 minuten zon volstaan om de hele wereldbevolking gedurende één jaar van energie te voorzien? Zonne-energie is één van de meest rendabele én milieuvriendelijke energiebronnen op de mark
 • De standen van de teruggeleverde stroom die u op uw digitale/slimme meters in uw meterkast kunt aflezen, zijn altijd lager dan de stand van het opgewekte vermogen op het display van de omvormer! 
  Dit verschil wordt veroorzaakt, doordat de opgewekte energie eerst door u zelf wordt verbruikt. Wat daarna overblijft, gaat via de meter terug naar het net.

 • Een storing van de zonne-energie installatie is vaak eenvoudig zelf op te lossen: 
 1. Controleer of de groep waar de installatie in de meterkast op aangesloten is, nog ingeschakeld staat.
 2. Wanneer dat het geval is, reset dan de omvormer door deze volledig uit te schakelen en na één minuut weer aan te zetten.
 3. Mocht de storing hiermee niet verholpen zijn, neem dan contact op met ons kantoor.  
 • Wist u dat het rendement van zonnepanelen vermindert bij warm weer?
  Silicium kan minder goed zonlicht opnemen wanneer het te warm wordt. Het prestatievermogen van de zonnepanelen neemt hierdoor af.

 • Na een stroomstoring hoeft u geen actie te ondernemen om de omvormer in werking te zetten: deze schakelt automatisch weer in zodra de spanning er weer op komt.

 • Wist u dat uw zonne-energie systeem onder de opstalverzekering valt? Meld de aanschaf van de zonnepanelen wel bij uw verzekeringsmaatschappij.

 • Bij onweer is het niet nodig het zonne-energie systeem uit te schakelen.

 • Zonnecellen worden van silicium gemaakt. Silicium is - na zuurstof - het meest voorkomende element op aarde en is haast onuitputtelijk. Om het geschikt te maken voor de productie van zonnepanelen, wordt silicium eerst gezuiverd.De naam silicium komt van het Latijnse "silex", wat vuursteen betekent.


  Vraag meer informatie aan