Kwaliteit, betrouwbaarheid en esthetiek

20 oktober 2022

Bij Awizon hechten we grote waarde aan de kwaliteit van onze zonnepanelen en de manier waarop ze gemonteerd worden. Immers: bij zonnepanelen is het de bedoeling dat ze jarenlang op je dak liggen. Het is dus belangrijk dat ze van hoogwaardige kwaliteit zijn en er ook nog een beetje fraai uitzien. Daarom kiezen we bij Awizon niet alleen voor kwaliteit, maar speelt esthetiek ook een grote rol.

Met Awizon kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid

De markt van de zonne-energie is bijzonder veel in beweging. Dat is logisch, want zonne-energie wordt steeds belangrijker en met de diverse subsidies en belastingvoordelen die de overheid biedt, ook steeds populairder. De roerigheid van die markt, betekent ook dat er links en rechts bedrijven uit de grond schieten die zonnepanelen maken. Maar..... hoe kies je nou de juiste leverancier? Bij Awizon hebben we daar een uitstekende balans in gevonden. Een balans tussen betrouwbaarheid, kwaliteit en esthetiek. We willen alle lagen van de markt kunnen aanspreken en zorgen er dan ook voor dat we het beste van deze drie werelden kunnen aanbieden. 

Betrouwbaarheid
Voordat een zonnepaneel de verkoop in gaat, wordt het eerst uitgebreid getest en krijgt het - indien goed bevonden - een keurmerk. Alle zonnepanelen van Awizon zijn TÜV gecertificeerd. Het keurmerk richt zich in eerste instantie volledig op de manier waarop het paneel gebouwd wordt. Vervolgens komen de veldtesten; hoe presteren de zonnepanelen? Wat zijn de ervaringen? Hoe goed zijn de panelen bestand tegen extreme weersinvloeden, zoals hagel en extreme regen. En niet onbelangrijk: hoe steekt het bedrijf dat ze maakt in elkaar? Is het betrouwbaar en voldoen ze aan alle regels?

                  

 

Kwaliteit
Betrouwbaarheid is zeer belangrijk, maar de kwaliteit van de panelen zelf ook. Panelen bestaan uit een kunststof achterplaat, een doorzichtige folie, een zeil, nog een laag folie, de zonnecellen en een glasplaat. Deze panelen willen eigenlijk altijd wel een heel klein beetje buigen, waardoor er microscheurtjes ontstaan in de cellen, die gedurende de jaren zorgen voor een kleine afname in prestatie.

In het geval van SunPower zonnepanelen, waarbij de zonnecellen op een koperen plaat zijn aangebracht, is de kans op microscheurtjes kleiner en blijft het paneel dus langer optimaal presteren. Dat geldt ook voor Solarwatt glas-glas zonnepanelen, waarbij zowel de voor- als achterzijde uit glas bestaat. We zorgen er dan hoe dan ook voor dat we panelen aanbieden die zo min mogelijk afname in kwaliteit met zich meebrengen.

Esthetiek
Aangezien zonnepanelen bedoeld zijn om 25 jaar of langer op je dak te liggen, is het logisch dat mensen het fijn vinden als ze er ook nog een beetje fraai uitzien. Daarom bieden we bij Awizon panelen aan die de esthetiek hoog in het vaandel hebben. Een aantal voorbeelden: 

      

Sunpower Black tot 440 WP: uniform zwart, elegant en een hoog celrendement. Door de koperbasis zijn de zonnecellen extra sterk en hebben een langere levensduur. Sunpower geeft 40 jaar productgarantie. 

Q-Cells Duo Black tot 420 WP: volledig zwarte zonnepanelen met 12 jaar productgarantie. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, de QCells Duo Black PLUS zijn leverbaar met 25 jaar productiegarantie.

   

 

 

 

   

QCells Duo 420 WP: met 12 jaar productgarantie. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Geschikt voor het platte dak door de White Backsheet.  Solarwatt Vision Black glas-glas 365 WP: voor- en achterzijde hardglas. Fraaie en sterke panelen met een lange levensduur: 30 jaar productgarantie.

 

Het is natuurlijk aan de gebruiker om te bepalen welke panelen het beste bij hem of haar passen. Niet iedereen vindt alles even mooi en niet iedereen heeft de middelen om gelijk voor de bovenste plank te gaan. Bij Awizon hebben we de kennis en ervaring om u van het best mogelijke advies te voorzien in uw zoektocht naar de perfecte zonnepanelen.

 

                                              Neem contact op