SNN Subsidies Particulieren

20 oktober 2022

SNN - Subsidies voor particulieren

Subsidie Waardevermeerdering €4.000 (Drenthe en Groningen)

Wanneer u woningeigenaar in het aardbevingsgebied bent met erkende bevingsschade en hebt u voor 1 december 2022 een schaderapport of schadevergoeding van €1.000 of hoger ontvangen van het IMG. Dan kunt u gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om het huis te verduurzamen.

De subsidie Waardevermeerdering is voor woningeigenaren in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade. Woningen die geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van NCG, maar wel liggen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen in de postcodes 9679, 9681 en 9682. 

Gebruik maken van de subsidie kan tot en met 1 december 2022. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden. 

Subsidie Verduurzaming €7.000 (Groningen)
Wanneer je eigenaar van een woning bent in het aardbevingsgebied. De woning geen onderdeel is van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en u heeft een versterkingsadvies met oude inzichten gekregen. Dan komt u in aanmerking voor een subsidie van €7.000 voor het verduurzamen van de woning. Dit geld kan besteed worden aan bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen. 

De subsidie is voor eigenaren van gebouwen die in versterkingsprogramma van NCG zitten en een beoordeling met veroudere inzichten heeft gekregen. 

De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 31 mei 2026. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden.


Subsidie Verduurzaming en Verbetering €10.000 (Groningen)
Waneer uw woning in het postcodegebied staat waar de waardedalingsregeling geldt. Kunt u gebruik maken van de subsidie Verduurzaming en Verbetering. De subsidie kan gebruikt worden voor het verduurzamen of verbeteren van de woning, bijvoorbeeld voor het laten plaatsen van zonnepanelen. De maximale subsidie is €10.000.


De subsidie is voor eigenaren van woningen die niet meedoen aan het versterkingsprogramma van NCG maar wel in het postcodegebied liggen waar de waardedalingsregeling geldt of wingen in de postcodes 9679, 9681 en 9682. 

Gebruikmaken van de subsidie kan tot en met 31 december 2025. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden. 

Subsidie Verduurzaming en Verbetering €17.000 (Groningen)
U komt in aanmerking voor de subsidie verduurzaming en verbetering van €17.000 voor het verbeteren en verduurzamen van de woning omdat u lang wacht op de beoordeling. Daardoor is het onderhoud of investeringen aan de woning misschien uitgesteld. 

De subsidie kan gebruikt worden voor het verbeteren van de woning om achterstallig onderhoud op te lossen of het verduurzamen van de woning door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Dit geldt ook voor alle bijgebouwen zoals een schuur die op uw grond staat. De maximale subsidie is €17.000.

De subsidie is voor eigenaren van gebouwen die in het versterkingsprogramma van NCG  en een beoordeling met nieuwe inzichten hebben of krijgen, of een beoordeling met verouderde inzichten hebben en daaruit blijkt dat geen versterking nodig is. Gebruik maken van de subsidie kan tot en met 31 mei 2026. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden.

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.