Monitoring van zonnepanelen

20 oktober 2022

Wilt u maximaal rendement uit uw zonnepanelen halen? Met monitoring heeft u direct inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en totale opbrengst van uw zonnepanelen. Ook kunt u controleren of de zonnepanelen optimaal werken. Monitoring voorkomt dat een storing of defect van de omvormer niet wordt opmerkt met als gevolg dat u opbrengst van uw zonnepanelen misloopt. Awizon biedt diverse mogelijkheden voor de monitoring van uw PV-systeem:

Growatt monitoring
Met de ShinePhone App van Growatt kunt u uw PV-systeem online volgen. U kunt voor het uitlezen van uw PV-systeem de Shinephone App of website gebruiken.

Met de ShinePhone App/Website hebt u inzicht in het aantal opgewekte WattPiek op dit moment maar ook per uur, per dag, per maand en per jaar. Daarnaast hebt u ook inzicht in het aantal opgewekte kWh vandaag en het geschatte geld besparing vandaag.

SolarEdge monitoring
Met de MySolarEdge App hebben zonnepaneel eigenaren vanaf de smartphone inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en de totale opbrengst van de zonnepanelen. Met monitoring van de zonnepanelen kunt u vroegtijdig eventuele problemen opsporen dit voorkomt dat u een storing of een defect van de omvormer niet wordt opgemerkt met als gevolg dat de opbrengst niet meer maximaal is. De SolarEdge omvormers beschikken standaard over WiFi. Daarnaast maakt My SolarEdge ondersteuning op afstand mogelijk.

Enphase monitoring
Met de Enphase App kunt u uw PV-systeem waar u ook bent volgen. De App weet precies hoeveel energie je zonnesysteem produceert. U kunt rapporten over de energieproductie per dag, per week, per maand of per jaar aanmaken. Alles is weergeven in een aantrekkelijke en eenvoudig te lezen gafieken en infographics.

Daarnaast kunt u met de Enphase App volgen de evaluatie en de prestaties van het systeem, productiedetails op paneelniveau en kunt u contact opnemen met Enphase ondersteuning.

Neem contact op