72% van de huizenbezitters is overtuigd van de besparing met zonnepanelen.


25 september 2015

Uit een ING Woonbericht van september 2015 blijkt dat 72% van de woningeigenaren in Nederland overtuigd is van de besparing die ze kunnen realiseren met zonnepanelen. 1 op de 7 huiseigenaren zegt op termijn zonnepanelen te willen aanschaffen. De besparing op de energielasten is de voornaamste reden om te kiezen voor zonnepanelen. Voor 19% is een beter milieu de belangrijkste reden om voor zonne-energie te kiezen.

                                           

Geen budget, toch zonnepanelen kopen?

"Wat opvalt is dat zonnepanelen in meer dan 90% van de gevallen niet bij aankoop, maar daarna pas wordt gekocht en geïnstalleerd", aldus Wim Flikweert, manager Hypotheken bij ING. "En dus vooral met economische motieven. Waar op het moment van huisaankoop de zonnepanelen gunstig kunnen worden meegefinancierd in de hypotheek, is dat later door de bijkomende kosten veel minder interessant."

Een andere gunstige regeling is de duurzaamheidslening tegen slechts 0,5% rente die door een aantal gemeenten wordt aangeboden. Lees hier of uw gemeente deze duurzaamheidslening aanbiedt. 

Er is een grote milieuwinst te behalen wanneer de plaatsing van zonnepanelen bij huiseigenaren wordt gestimuleerd: er zijn ruim 4 miljoen koopwoningen in Nederland. Wilt u ook besparen op uw energierekening of een bijdrage leveren aan een beter milieu? Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over.

 

                           Neem contact op

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.