Duurzaamheidslening tegen 0,5% rente!


26 november 2015

Wilt u graag zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen, maar heeft u geen budget beschikbaar voor een dergelijke investering? Een aantal gemeenten in Friesland, Groningen en Drenthe bieden een zeer interessante duurzaamheidslening aan tegen een historisch laag rentetariefWanneer u voor deze duurzaamheidslening in aanmerking komt, dan ontvangt u 3% korting op het reguliere rentetarief wat uit komt op slechts 0,5% rente. Onderaan deze pagina staat een rekenvoorbeeld wat dit u jaarlijks oplevert.

Geen investering, tóch direct besparen!

De energieprijzen zijn de afgelopen jaren fors gestegen. De energierekening vormt daarmee een steeds groter aandeel in de maandelijkse vaste lasten. Veel huishoudingen willen dan ook graag zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen om:

  • blijvend te besparen op hun energierekening
  • minder afhankelijk te zijn van de stijgende energieprijzen
  • een hoger energielabel voor hun woning te verkrijgen

 

Regelmatig is er echter niet voldoende budget beschikbaar om dit te kunnen realiseren. Wanneer uw gemeente een duurzaamheidslening tegen 0,5% rente aanbiedt, dan hoeft dit niet langer een belemmering te zijn. U kunt hier bekijken of úw gemeente de duurzaamheidslening aanbiedt. Is er in uw gemeente geen Duurzaamheidslening beschikbaar? Kijk dan voor de landelijke Energiebespaarlening op www.ikinvesteerslim.nl.

                                       

Én...... u krijft de BTW op uw bankrekening gestort

Wanneer u als particulier zonnepanelen aanschaft (met of zonder een duurzaamheidslening), dan krijgt u de BTW op zowel de materialen als de montage via de Belastingdienst teruggestort op uw bankrekening. Lees hier meer over de BTW teruggaaf voor particulieren.

Wat leveren 10 Poly 255 WP zonnepanelen u op?                                           Een rekenvoorbeeld:

Opbrengst per jaar: 2295 kWh (bij een schuine kap op het zuiden zonder schaduwinvloeden)

  • Jaarlijkse rentelasten duurzaamheidslening: € 22,00 (€ 1,83 per maand)
  • Jaarlijkse aflossing duurzaamheidslening: € 439,00 (36,60 per maand)
  • Jaarlijkse besparing op uw energierekening: € 500,00 (€ 42,00 per maand, bij een gemiddelde energieprijs van € 0,22 per kWh)
  • BTW bedrag dat op uw rekening wordt gestort: € 700,00 (na aftrek forfait bedrag)

 

Kortom: gedurende de looptijd van de duurzaamheidslening (10 jaar) is de jaarlijkse besparing op de energierekening hoger dan het bedrag aan rente en aflossing.                                                                            Na de looptijd van de lening wekt u nog minimaal 15 jaar gratis stroom op!

Wilt u meer weten over de duurzaamheidslening of persoonlijk advies over de mogelijkheden voor uw woning?
 

                                    neem contact op

 

 

 

 

 

 

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.