Enorme drone van Facebook vliegt op zonne-energie


10 augustus 2015

Sinds kort vliegt op 30 kilometer hoogte een enorme drone van Facebook rond de aarde. De drone is onderdeel van een plan van Facebook om internet naar afgelegen plekken te brengen. 

                              

 

Drone op zonne-energie

Het onbemande vliegtuig met de naam Aquila heeft een totale lengte van 40 meter en een spanwijdte van een Boeing 737. Het gevaarte zal 3 maanden lang op zonne-energie rond de aarde vliegen.

Facebook hoopt 10% van de mensen die op afgelegen plekken wonen op betaalbare wijze van internet te voorzien. Vanaf de grond wordt internet naar een centrale drone gestuurd. Deze drone stuurt de internetverbinding weer door naar een netwerk van andere drones die op enkele tientallen kilometers afstand van elkaar vliegen. 

Uw eigen zonne-energie installatie

Het is fantastisch om te zien wat er met behulp van zonnepanelen allemaal te realiseren is. Toch blijft het financiële voordeel dat particulieren en bedrijven met zonnepanelen kunnen behalen uiteindelijk het meest interessant.

Zo kunt u met bijvoorbeeld 12 Poly zonnepanelen van 255 Wattpiek in het eerste jaar al ruim € 633,00 besparen op uw energierekening (schaduwvrij geplaatst en georiënteerd op het zuiden). Wilt u ook weten wat u jaarlijks kunt besparen en wat zonnepanelen kosten? Onze adviseurs vertellen u graag meer.    

 

Vraag een offerte aan

 

 

 

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.