Met zonne-energie een beter energielabel


22 januari 2015

Begin januari 2015 verstuurt de overheid de eerste vijf miljoen 'voorlopige energielabels' naar huiseigenaren. Dit label vertelt u hoe energiezuinig uw huis is. Vanaf dit jaar zijn we verplicht om een energielabel te hebben als we ons huis willen verkopen of verhuren.

                                       

Zonne-energie en het energielabel

Het 'voorlopige energielabel' is bedoelt om u aan het denken te zetten. Want bij verkoop of verhuur van uw woning is een goed energielabel een pluspunt.

Via de website www.energielabelvoorwoningen.nl kunt u inloggen en kijken welke maatregelen u kunt nemen om een beter energielabel op uw woning te krijgen.

Het voorlopige label is door de overheid aan de lage kant ingeschaald. Een grote kans dat uw definitieve energielabel dus beter is dan uw voorlopige. Het verbeteren van uw energielabel is net zoiets als de belastingaangifte. U moet wel kunnen bewijzen dat u zonnepanelen heeft geplaatst natuurlijk.

Zonnepanelen is dus 1 van de maatregelen maar heeft meerdere positieve uitwerkingen. Uw energielabel kan worden verbeterd en u kunt direct besparen op uw energie!

 

Bereken uw besparing 

U kunt ook bellen met één van onze adviseurs via 0512 36 30 31