120 huurwoningen krijgen zonnepanelen van Awizon


9 september 2016

Goed nieuws!!! Wij hebben deze week opdracht ontvangen om 120 huurwoningen in Groningen van zonnepanelen te voorzien. Het betreft een nieuwe fase in het project "Huren met Zon", een samenwerkingsverband tussen Grunneger Power, woningcorporatie Nijestee en Awizon Zonne-energie. De zonnepanelen worden geplaatst in de Oosterpoort en de binnenstad van Groningen. Op donderdag 29 september a.s. wordt  een bijeenkomst georganiseerd voor de bewoners. Meer informatie vindt u hier.

Zonnepanelen voor woningbouwverenigingen

 

Awizon heeft de afgelopen jaren meerdere grote zonne-energie projecten uitgevoerd voor woningbouwverenigingen. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: 

  • In samenwerking met Grunneger Power en Nijestee in Vinkhuizen (Groningen): de plaatsing van zonnepanelen bij ruim 100 huurwoningen;
  • In opdracht van Woonservice: zonnepanelen voor ruim 70 huurwoningen in Drenthe;
  • Zonne-energiesystemen voor diverse woningcorporatie kantoren en appartementencomplexen;
  • Diverse opdrachten voor woningbouwvereniging Domesta in Drenthe.

 

Het plaatsen van zonnepanelen bij huurwoningen heeft voordelen voor zowel de huurder als voor de verhuurder. De verhuurder mag voor de investering in zonnepanelen een huurverhoging doorberekenen aan de huurder. Voor de huurder is de besparing op de energiekosten echter hoger dan de huurverhoging kost.

De overheid stimuleert woningbouwverenigingen al langer om hun woningbestand te verduurzamen. In het Energieakkoord is in 2013 afgesproken dat sociale huurwoningen in 2020 gemiddeld een energielabel B hebben. Om dit te bereiken, dienen woningbouwverenigingen op grote schaal te renoveren. Daarnaast is op 1 september 2016 de wet "Energieprestatievergoeding" van kracht geworden. Lees hier meer over deze nieuwe wet die verhuurders meer zekerheid geeft dat zij een deel van hun investering terugverdienen.

Wilt u meer informatie ontvangen of een advies gesprek aanvragen met onze adviseur?

 

Neem contact op