Awizon levert zonnepanelen project Martiniplaza op


3 juni 2016

Awizon levert circa 1700 zonnepanelen op bij Martiniplaza

 

Deze week hebben wij het prachtige zonne-energie project bij congres- en theatercentrum Martiniplaza in Groningen opgeleverd: de montage van 1676 zonnepanelen. Alle lof voor onze monteurs die erin zijn geslaagd dit grote aantal panelen in slechts 3 weken tijd te monteren! Bekijk de fotoreportage van het verloop van de montage verderop op deze pagina.

De 1676 JA Solar Mono zonnepanelen met een vermogen van 275 WP per paneel gaan een opbrengst realiseren van ca. 400.000 KWh per jaar. Dit is genoeg om 100 huishoudingen van hun jaarlijkse elektriciteitsbehoefte te voorzien. Martiniplaza gaat hiermee aanzienlijk besparen op de energierekening.

Time laps video van de montage

SDE+ Subsidie

Dit zonne-energie project is o.a. gefinancierd met SDE+ subsidie en met een lening van de gemeente Groningen. De terugverdientijd voor het systeem ligt rond de 5 jaar. Lees hier meer over Stimulering Duurzame Energie Productie voor bedrijven. 

Duurzaamheid bedrijven

Martiniplaza is een toonaangevende locatie voor theatervoorstellingen, congressen, beurzen en sportevenementen. Het complex is aangesloten bij The Green Key: een internationaal energie- en milieukeurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Martiniplaza werkt al langere tijd aan verduurzaming van haar activiteiten, o.a. met LED verlichting, waterbesparing, afvalscheiding en nu dus ook met zonne-energie.

Bekijk hieronder de fotoreportage van het project (scroll met de muis over de afbeeldingen voor details over het project).