Belastingdienst stuurt onterechte BTW aanslagen


30 mei 2016

Heeft u recentelijk een aanslag voor omzetbelasting ontvangen van de Belastingdienst? Wanneer als datum 28 mei 2016 op de aanslag staat vermeld, dan hoeft u deze niet te betalen.
 

                                              

 

             Belastingdienst stuurt onterechte BTW aanslagen

De Belastingdienst meldt op haar website dat zij een fout hebben gemaakt aangaande de eigenaren van zonnepanelen:
Het kan zijn dat u een “ontheffing van administratieve verplichtingen” hebt aangevraagd, maar toch een aanslag omzetbelasting ontvangt. Wij hebben de aanslag dan verzonden voordat wij uw verzoek om ontheffing konden behandelen. Onze excuses hiervoor.’
 
Wanneer u één van de ontvangers bent van deze aangiftebrief, dan ontvangt u binnen een aantal dagen een nieuwe beschikking, met de datum 3 juni 2016. Daarmee vermindert de Belastingdienst het bedrag van de aanslag tot 0 euro. Bovendien ontvangt u een brief waarin de Belastingdienst haar excuses aanbiedt voor de onterechte aanslag.
 
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Belastingdienst: Onterechte aanslag Belastingdienst.

                              BTW teruggaaf op zonnepanelen

Sinds 20 juni 2013 is het voor particulieren mogelijk om de betaalde BTW op zonnepanelen terug te vragen. Dit geldt zowel voor de BTW op het materiaal als voor de BTW op de montagekosten van zonnepanelen. Het levert kopers van zonnepanelen een voordeel op van maar liefst 20%!

De door de eigenaren van zonnepanelen opgewekte energie wordt deels teruggeleverd aan het energienet. Daarmee wordt een Nederlandse particulier met zonnepanelen sinds een arrest door het Hof van Justitie van de Europese Unie aangemerkt als ondernemer voor de BTW. Aangezien een eigenaar minder dan 1.345 euro moet betalen (wat in het algemeen het geval is bij de particuliere aanschaf van zonnepanelen), kan een ‘ontheffing van administratieve verplichtingen’ aangevraagd worden. Met zo’n ontheffing hoeft de zonnepaneleneigenaar geen aangifte omzetbelasting te doen.

Meer informatie over de BTW teruggaaf vindt u hier.

Wilt u een afspraak maken voor persoonlijk advies bij u thuis óf een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact met ons op.

                                           Neem contact op