Energie Investeringsaftrek is verhoogd naar 58%!

20 januari 2016

Met ingang van 1 januari 2016 is de Energie Investeringsaftrek verhoogd van 41,5% naar 58%! Voor ondernemers is het dit jaar dus extra interessant om te investeren in energiebesparende maatregelen. Wanneer u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie, dan kunt u een deel van de investering afschrijven van uw fiscale winst. Het levert u een nettovoordeel op van circa 14% én u gaat ook nog eens fors besparen op uw energierekening.

 

                                            

Energie Investeringsaftrek (EIA) bij zonnepanelen en zonneboilers

In de Energielijst van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO)  staat vermeld welke duurzame producten in aanmerking komen voor Energie Investeringsaftrek. De Energielijst treft u hier aan. U dient de EIA binnen 3 maanden na het geven van de opdracht aan te vragen.

De overheid wil duurzaam ondernemen verder stimuleren door middel van interessant fiscale aftrekposten en subsidies voor ondernemers. Vanaf 1 januari 2016 kunnen ondernemers tevens gebruik maken van de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Meer informatie over deze regeling treft u hier aan. De ISDE regeling mag echter niet gecombineerd worden met de Energie Investeringsaftrek.

Wilt u meer weten over subsidies en investeringsaftrekposten voor ondernemers of gericht advies voor uw onderneming? Onze adviseurs vertellen u graag meer.

 

                                                     Neem contact op

 

 

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.