Helft zonnepaneeleigenaren kent merk niet


10 juni 2016

57% van de zonnepaneeleigenaren in Nederland heeft geen idee welk merk zonnepanelen er op hun dak liggen. Zelfs niet wanneer de zonnepanelen nog maar kort geleden op hun dak zijn gemonteerd.

Ook kan een groot deel van de eigenaren geen antwoord geven op de vraag over het rendement van hun panelen of de lengte van de garantieperiode. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau MultiScope, waaraan 502 Nederlandse eigenaren van zonnepanelen hebben meegewerkt. 

 

Zonnepanelen, kwaliteit en garantie

 

Zonnepanelen moeten ruim 25 jaar, onder diverse weersomstandigheden, optimaal blijven presteren. Het is niet meer dan logisch dat dit alleen mogelijk is met een kwaliteitsproduct dat kritisch getest en gecertificeerd is. Alle geleverde zonnepanelen van Awizon zijn TÜV gecertificeerd. Dit keurmerk richt zich in eerste instantie volledig op de manier waarop het paneel gebouwd wordt. Vervolgens komen de veldtesten:

  • hoe presteren de zonnepanelen?
  • Wat zijn de ervaringen?
  • Hoe goed zijn de panelen bestand tegen extreme weersinvloeden, zoals hagel en extreme regen.

 

En niet onbelangrijk: hoe steekt het bedrijf dat ze maakt in elkaar? Is het betrouwbaar en voldoen ze aan alle regels? Klik hier wanneer u meer wilt weten over het belang van kwaliteit, betrouwbaarheid en esthetiek.

Maak gebruik van de kennis en ervaring van Awizon

Het is niet eenvoudig om de juiste selectie te maken uit het grote aantal leveranciers van zonnepanelen en omvormers. Hiervoor is uitgebreide productkennis nodig, maar ook langdurige ervaringen met de betreffende fabrikanten. De (technische) adviseurs van Awizon beschikken over de benodigde kennis en ervaring. 

In 2003 was Awizon één van de eerste leveranciers van zonne-energie systemen in Noord-Nederland. Met ruim 13 jaar ervaring is Awizon dé specialist in de drie noordelijke provincies op het gebied van  zonne-energie. Awizon heeft sinds de oprichting circa 50.000 zonnepanelen geplaatst. Kiest u voor Awizon, dan bent u verzekerd van een leverancier met uitgebreide kennis van zaken. 

Awizon beschikt over het keurmerk InstallQ. Lees hier meer over InstallQ.

Wilt u vrijblijvend advies of een afspraak maken met onze adviseur, neem dan contact met ons op.

 

Neem contact op