Tesla maakt zonnepanelen in de vorm van dakpannen


4 november 2016

Deze week presenteerde topman Elon Musk van Tesla een nieuwe en zeer interessante aanvulling op de bestaande zonne-energie producten: zonnepanelen in de vorm van dakpannen. De zonnepanelen zijn vervaardigd uit kwartsglas, wat niet alleen esthetisch erg mooi is, maar tevens een lange levensduur heeft. 

      

Zonnepanelen in de vorm van dakpannen

Het nieuwe ontwerp is geschikt voor particulier gebruik en bijna onherkenbaar doordat het volledig in het dak geïntegreerd is. Het zonnepaneel ziet er uit als een luxe, glazen dakpan. Met deze "solar tiles" kan een volledig dakvlak functioneren als een zonnepanelen systeem. 

Op dit moment zijn de zonnepanelen nog niet leverbaar; de productie start in 2017. Over de prijs is nog niets bekend gemaakt, maar volgens Musk zal een "Tesla dak" goedkoper worden dan het aanleggen van een nieuw, traditioneel dak.  

De innovatie op het gebied van zonnepanelen gaat de laatste tijd razendsnel. Naast ontwikkelingen voor een hoger rendement per zonnepaneel, wordt er ook steeds meer aandacht besteed aan het esthetisch aanzicht van zonnepanelen.

Awizon biedt in haar assortiment diverse producten aan die een oplossing bieden voor daken waar de esthetiek een grotere rol speelt. Zo leveren wij o.a. Dunne Film panelen van Solar Frontier: een mat zwart paneel met zwarte omlijsting en nagenoeg zonder zilverkleurige lijnen. Op het dak ziet dit paneel er uit als een LED-tv die uit staat. Daarnaast leveren wij sinds een aantal jaren ook dak geïntegreerde zonnepanelen van bijvoorbeeld Sunstation en Easyroof. Klik hier voor meer informatie over deze "in-dak systemen".

 

Dak met Solar Frontier Dunne film zonnepanelen

Meer weten? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Vraag informatie aan