De BTW teruggave op zonnepanelen blijft voorlopig

De BTW teruggave op zonnepanelen blijft voorlopig

1 december 2017

Overweegt u om zonnepanelen te kopen? Goed nieuws: de BTW teruggave op zonnepanelen blijft voorlopig bestaan. Recentelijk is op internet een gerucht geweest dat het einde van deze regeling voor zonnepanelen in zicht is. Holland Solar (de branchevereniging van Nederlandse experts in zonne-energie) heeft recentelijk een gesprek gehad met het Ministerie van Financiën. Uit dit overleg blijkt dat er geen plannen zijn om de kleine ondernemersregeling, waarop de BTW teruggave regeling is gebaseerd, aan te passen. Aanpassing van de regeling kan alleen met een wettelijke verandering en dat neemt veel tijd in beslag. Voorlopig heeft Den Haag geen plannen om een dergelijke wetsverandering te starten.

Subsidie op zonnepanelen?

Voor iedereen die overweegt om zonnepanelen aan te schaffen is dit goed nieuws, want de BTW op zowel de materialen als op de montage kan via de Belastingdienst worden teruggevraagd. 

De BTW teruggave levert een voordeel op van bijna 21% op het totaalbedrag. Ter vergelijk: een aantal jaren geleden leverde subsidie op zonnepanelen niet meer op dan een korting van 15% met een maximumbedrag van 630 euro.

Financieel rendement op zonnepanelen

Wanneer u het financieel rendement op zonnepanelen wilt berekenen, dan heeft de BTWopZonnepanelen.NL een interessante tool. Bereken uw financieel rendement op zonnepanelen via deze link.

Vraag gratis advies of een offerte aan

Wilt u weten hoeveel zonnepanelen op uw dak passen? Of hoeveel u jaarlijks op uw energierekening kunt besparen met zonnepanelen? Vraag dan een gratis offerte aan of maak een afspraak met onze adviseur. 

 

Neem contact op

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.