Kamp wekt vertrouwen over toekomst salderen


13 juli 2017

Minister Kamp van Economische Zaken wekt deze week vertrouwen over de toekomst van de salderingswet: de huidige salderingsregeling blijft gehandhaafd tot 2023. Dit blijkt uit een brief die Kamp gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Toekomst salderingswet tot 2023 zeker

Met dit besluit wil Kamp investeringszekerheid bieden voor burgers. Eigenaren van zonnepanelen ontvangen voor de elektriciteit die ze opwekken en aan het energienet leveren nu precies evenveel als ze betalen voor de elektra die ze afnemen. De terug geleverde elektriciteit wordt dus tegen de afgenomen elektriciteit weggestreept.

De Tweede Kamer riep Minister Kamp in december al op om de salderingswet te verlengen. De keuze over een eventuele verlenging van de salderingswet na 2023 laat de minister over aan een volgend kabinet. Kamp stelt 2 varianten voor vanaf 2023:

  • een subsidie op de teruglevering van zonnestroom
  • een investeringssubsidie 

 

Met de huidige regeling is de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen circa 7 jaar. De zonnepanelenbranche is voorstander van een subsidie per geleverde kilowattuur. Deze optie biedt de mogelijkheid van aanpassing, zodat burgers de zekerheid houden dat ze hun investering in ongeveer 7 jaar tijd terug verdienen.

Goed nieuws voor investeerders in zonnepanelen

De voortzetting van de salderingsregeling geeft niet alleen zekerheid aan particulieren met zonnepanelen. Het stimuleert ook woningcorporaties om met hun huurders in zonnepanelen te investeren. Banken en pensioenfondsen zullen zich meer comfortabel voelen om zonne-energieprojecten van woningcorporaties te financieren.

Wat is salderen?

Wanneer u meer wilt weten over salderen, kijk dan bij onze kennisbank voor meer informatie over dit onderwerp.

 

Vraag gratis offerte aan