Ontvang BTW over zonnepanelen 2012 alsnog terug!

Ontvang BTW over zonnepanelen 2012 alsnog terug!

22 december 2017

Zonnepanelen gekocht in 2012 of 2013?

 
Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan voor eigenaren van zonnepanelen. Als u zonnepanelen voor 20 juni 2013 had gekocht, dan was het standpunt van de belastingdienst dat u de betaalde BTW niet terug kon krijgen.
 
De belastingrechter heeft nu geoordeeld dat dit standpunt van de belastingdienst niet juist is.
Het gevolg van deze uitspraak is dat het alsnog mogelijk is om over de afgelopen vijf jaar de betaalde BTW bij de belastingdienst terug  te vragen:
 
  • Heeft u in 2012 zonnepanelen gekocht: uw aanvraag voor teruggave dient voor het einde van dit jaar door de belastingdienst ontvangen te zijn. In verband met de verwachte drukte bij de post is het goed om zo snel mogelijk actie te ondernemen.
  • Heeft u in 2013 zonnepanelen gekocht, dan moet uw aanvraag voor eind 2018 door de belastingdienst zijn ontvangen.

 

Hulp bij de BTW teruggave? No-cure-no-pay!

 

Om te voorkomen dat u dit voordeel misloopt, adviseren wij om de aanvraag van de BTW teruggave te laten verzorgen door BTWopZonnepanelen.NL (onderdeel van Bouma Advies & Consultancy te Grou). Zo bent u ervan verzekerd dat uw aanvraag op de juiste wijze (en op tijd) wordt ingediend bij de belastingdienst. BTWopZonnepanelen.NL werkt hierbij op basis van no-cure no-pay. Pas als de belastingdienst daadwerkelijk besluit om uw BTW terug te betalen, ontvangt u van hun een factuur ter hoogte van Eur 125,= (excl. BTW). Direct aanmelden kan via de volgende link:  https://btwopzonnepanelen.nl/zonnepanelen-gekocht-20-juni-2013/

 

Fijne feestdagen!

Awizon is in verband met de feestdagen gesloten van maandag 25 december t/m zondag 7 januari a.s. Vanaf maandag 8 januari staat ons team weer voor u klaar. Alle medewerkers van Awizon wensen u prettige feestdagen en een zonnig en voorspoedig nieuwjaar toe!