Zonnepanelen voor Woningstichting Achtkarspelen


20 juli 2017

Na de bouwvak starten onze monteurs met een prachtige nieuwe opdracht van Stichting Woningbouw Achtkarspelen: 22 huurwoningen in Surhuisterveen worden voorzien van zonnepanelen. Een thuiswedstrijd dus voor Awizon zonne-energie.

Elk systeem bestaat uit 8 Mono Black 290 Wattpiek zonnepanelen van Q-Cells met Enphase micro-omvormers. De plaatsing van de zonnepanelen is onderdeel van een renovatie- en verduurzamingsproject van de Woningstichting. Er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en de woningen worden energiezuiniger gemaakt door het aanbrengen van isolerende voorzieningen en zonnepanelen.  

Zonnepanelen woningbouwvereniging

176 zonnepanelen voor Stichting Woningbouw Achtkarspelen 

Awizon is al jarenlang deskundig partner op het gebied van zonne-energie voor diverse woningbouwverenigingen. Verduurzaming van het huurwoningbestand staat bij de woningbouwverenigingen hoog op de agenda. Dit is mede het gevolg van de afspraken die in 2013 bij het Energieakkoord zijn gemaakt. Sociale huurwoningen dienen in 2020 gemiddeld over een energielabel B te beschikken.

De Energieprestatievergoeding die in september 2016 van kracht is geworden, maakt het voor woningcorporaties nu financieel ook aantrekkelijker om in duurzame energie te investeren. Het geeft verhuurders meer zekerheid dat zij een deel van hun investering in bijvoorbeeld zonnepanelen of zonneboilers terug verdienen. Lees hier meer over de Energieprestatievergoeding.

Awizon heeft de afgelopen jaren voor diverse woningcorporaties zonnepanelen geplaatst. Zo zijn in Friesland huurwoningen van Elkien en Stichting Woningbouw Achtkarspelen door onze monteurs van zonnepanelen voorzien. In Groningen heeft Awizon diverse projecten uitgevoerd voor Nijestee en De Huurmeesters en in Drenthe voor Woonservice en Domesta. Meer weten?

 

Vraag informatie aan