Zonnepanelen zijn goedkoper dan gedacht


3 november 2017

57% van de Nederlanders denkt dat de aanschaf van zonnepanelen duurder is dan daadwerkelijk het geval is. Dat is de conclusie uit een onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau. Voor veel mensen blijkt de aanschaf van zonnepanelen een drempel te zijn, tot ze horen dat de investering lager is dan ze dachten. Het onderzoek toonde tevens aan dat vrouwen zonnepanelen vaker duurder inschatten dan mannen.

 

Investeer en bespaar

Het grootste deel van de ondervraagde Nederlanders schatte de prijs van 10 zonnepanelen boven de              € 5.000,-; de helft denkt zelfs aan meer dan € 7.500,-. Een compleet zonnepanelensysteem inclusief montage kost bij Awizon zonne-energie echter € 3.234,- (netto investering, rekening houdend met de BTW teruggaaf).

Ook de terugverdientijd van zonnepanelen is korter dan veel mensen denken. 43% schat dit in op meer dan 10 jaar; 33% denkt aan 15 jaar of langer. De gemiddelde terugverdientijd voor een zonnepanelensysteem is in de praktijk 7 à 8 jaar.

Het beste advies

Het meest optimale zonne-energie systeem begint bij uitgebreid en betrouwbaar advies. Met ruim 14 jaar ervaring is Awizon dé specialist voor maatwerkadvies over zonnepanelen en zonneboilers. Onze kracht schuilt in de sterke combinatie van vakkundige adviseurs op kantoor en gecertificeerde monteurs voor de montage.

Wij staan dagelijks voor u klaar om u te adviseren en begeleiden bij de aanschaf van een zonne-energie systeem. Op basis van uw wensen, digitale luchtfoto's van uw dak en aanvullende informatie geeft  Awizon advies over het voor ú meest optimale zonne-energie systeem met de hoogst mogelijke opbrengst. Onze technisch adviseur komt bij iedere klant thuis om vóór de montage alles nog eens nauwkeurig door te nemen en de meterkast en het beste bekabelingstraject te bekijken.

Wilt u weten hoeveel zonnepanelen u op kunnen leveren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

 Vraag informatie aan

 

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.