Het duurzaamste huis van Groningen

Het duurzaamste huis van Groningen

2 november 2018

Deze week werd in De Ommelander bekend gemaakt dat Wouter Jan van den Berg de verkiezing voor de duurzaamste woning van Groningen heeft gewonnen. Een niet geringe prestatie, aangezien hij eigenaar is van een karakteristieke woning uit 1912 die onder het beschermd dorpsgezicht valt. Van den Berg heeft alle duurzaamheidsmaatregelen toegepast die technisch, financieel en persoonlijk mogelijk waren bij zijn woning.  

Het duurzaamste huis van Groningen 2018

Van den Berg kocht de woning in 2012 en heeft diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast waarmee het energielabel van de woning van E naar B ging. Eén van de energiebesparende maatregelen die werd getroffen was de plaatsing van zonnepanelen door Awizon. Deze panelen zijn nagenoeg plat op het platte dak geplaatst om tegemoet te komen aan de eisen van het beschermd dorpsgezicht. 

Breng uw stem uit

De woning in Warffum dingt nu mee aan de titel voor het duurzaamste huis van Nederland 2018. Stemmen kan via deze link: https://bit.ly/2SDZjgk

Wij wensen Wouter Jan van den Berg veel succes toe en hopen dat hij eind november ook deze prijs in de wacht zal slepen!