Ook BTW teruggave voor aanschaf panelen vóór 2013!

Ook BTW teruggave voor aanschaf panelen vóór 2013!

26 april 2018

Op 3 april 2018 heeft de staatssecretaris van financiën uitgelegd hoe de Belastingdienst omgaat met een uitspraak van de Hoge Raad in december vorig jaar. Dit biedt ruimte voor eigenaren van zonnepanelen die de aanschaf vóór 2013 hebben gedaan, zelfs tot jaren daarvoor. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zij alsnog de volledige BTW terugvragen.

Ontvang alsnog de BTW terug voor uw zonnepanelen

Wanneer u vóór 2013 zonnepanelen heeft gekocht, dan kunt u dus alsnog (onder bepaalde voorwaarden) de betaalde BTW hierover terugvragen via de Belastingdienst. Dit kan o.a. wanneer:

  • u geen BTW nummer had op het moment van de aanschaf van de zonnepanelen
  • u niet eerder een BTW teruggave heeft ingediend bij de Belastingdienst welke is afgewezen

 

Als u op het moment dat u de zonnepanelen heeft gekocht wel beschikte over een BTW-nummer, dan is het terugvragen van de BTW mogelijk tot vijf jaar na aankoop van deze panelen.

De Belastingdienst maakt het gemakkelijker

De procedure voor de aanvraag is door de Belastingdienst eenvoudiger gemaakt. Er hoeft nu maar één keer BTW-aangifte te worden gedaan. Laat deze kans dus niet liggen om honderden euro's terug te ontvangen! Lees hier meer over de werkwijze voor de BTW teruggave.

Hulp bij de BTW teruggave?

Om te voorkomen dat u dit voordeel misloopt, adviseren wij om de aanvraag van de BTW teruggave te laten verzorgen door BTWopZonnepanelen.NL (onderdeel van Bouma Advies & Consultancy te Grou). Zo bent u ervan verzekerd dat uw aanvraag op de juiste wijze wordt ingediend bij de belastingdienst. Direct aanmelden kan via deze link .

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

 

Contact