Voordelig zonnepanelen en boilers voor ondernemers

Voordelig zonnepanelen en boilers voor ondernemers

15 februari 2018

In 2018 is voor ondernemers die investeren in duurzame energietechnieken via de Energie-investeringsaftrekregeling (EIA) een budget van 147 miljoen beschikbaar gesteld! De EIA draagt daarmee bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord om energie te besparen.

Voor ondernemers levert een investering in duurzame energie dubbel voordeel op: de energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

Verdien geld met zonne-energie

Door gebruik te maken van de EIA regeling kunnen ondernemers ruim 54,5% van de investering afschrijven op de fiscale winst. Dit kan bovenop de gebruikelijke afschrijving! Deze regeling is dus bijzonder interessant voor ondernemers met plannen om energiebesparende maatregelen te treffen, zoals zonnepanelen of zonneboilers.

Voor zonnepanelen dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor de EIA:

  • Het gezamenlijke piekvermogen van de systemen dient minimaal 25 kW te zijn.
  • De netaansluiting mag maximaal 3*80 A zijn.
  • De aanvraag moet binnen 3 maanden na het geven van de opdracht gemeld zijn bij het RVO.

Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, dan komen alle kosten (tot een maximum van € 750,- per kW piekvermogen) in aanmerking.

Let op: ook kosten voor een aansluiting op het elektriciteitsnet, actief zonvolgsysteem, stroom/spanningsomvormer en accumulator komen voor de EIA regeling in aanmerking. Ook hiervoor geldt een maximum van € 750,- per kW piekvermogen.

Voor zonneboilers geldt dat de zonnecollectoren een maximum apertuuroppervlakte van 200 m² mogen hebben. Kijk voor meer informatie op de Energielijst 2018 van het RVO.

Wanneer u meer wilt weten over deze of andere interessante subsidies en fiscale voordelen voor ondernemers, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

 

Neem contact op

 

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.