Gouden tijden voor eigenaren van zonnepanelen

Gouden tijden voor eigenaren van zonnepanelen

16 april 2020

Gelukkig is er naast alle zorgwekkende berichten rondom Corona ook nog goed nieuws te melden: de afgelopen weken hebben we een record aan zonuren gehad. Het oude record uit 1933 werd daarmee verbroken; in de eerste 11 lentedagen van dit jaar liet de zon zich meer dan 100 uren zien.

Heldere lucht zorgt voor extra opbrengst

Voor wie zonnepanelen op zijn dak heeft liggen is dit goed nieuws: met het hoge aantal zonuren wekken zij dit voorjaar meer elektra op dan verwacht. Tegelijkertijd is de zoninstraling de afgelopen weken ook intenser, nu er door de Corona crisis veel minder weg- en vliegverkeer is. De hemel is helderder dan voor de crisis en ook dat levert een hogere opbrengst op.

Omdat de zon nog relatief laag staat, kunnen de komende maanden zeker nog interessant worden. Met name juni, wanneer de zon op het hoogste punt staat, kan in combinatie met zonnig weer veel elektraproductie opleveren.

Het aandeel van door zon opgewekte energie is het afgelopen jaar fors gestegen. In 2019 is 2400 megawattpiek aan zonnepanelen geplaatst in Nederland. Ongeveer 30% daarvan werd geplaatst bij particulieren. Het overige deel werd geplaatst op daken van bedrijfsgebouwen en op grond (zonneparken).

Wilt u ook weten wat zonnepanelen u opleveren? Of wilt u weten hoeveel zonnepanelen op uw dak passen? Neem dan contact op met onze adviseurs voor informatie en een vrijblijvende offerte.

 

Neem contact op