Accu's of opslag voor zonnepanelen

De laatste jaren is hard gewerkt aan de ontwikkeling van opslag van de door zonnepanelen opgewekte energie. Awizon levert accu's van verschillende merken die u kunt koppelen aan uw zonnepanelen. Ook diverse fabrikanten van omvormers bieden sinds kort hybride omvormers in combinatie met accu's (batterijen) aan. Het biedt eigenaren van zonnepanelen de mogelijkheid om de opgewekte zonnestroom zelf op te slaan tot het moment dat ze het nodig hebben.

Zonne-energie wordt opgewekt op het moment dat het buiten licht is c.q. de zon schijnt. Dit is echter niet altijd het moment dat u de opgewekte energie ook voor uw apparaten nodig heeft. Eigenaren van zonnepanelen kunnen in Nederland gebruik maken van de salderingsregeling, waarbij de energiemaatschappijen eigenlijk functioneren als een soort accu (lees hier meer over salderen). Toch is er een toenemende interesse voor het koppelen van accu's aan zonnepanelen. De Mogelijkheid om de energie van uw zonnepanelen zelf op te slaan heeft namelijk een aantal voordelen. 


                        

 

Accu's voor zonnepanelen: sla uw eigen energie op

De investeringskosten van opslagcapaciteit/accu's worden steeds lager. De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel waardoor het voor eigenaren van zonnepanelen interessant is geworden om de opgewekte energie zelf op te slaan. Diverse fabrikanten bieden de mogelijkheid aan voor de opslag van zonne-energie. De voordelen van het zelf opslaan van de opgewekte zonnestroom zijn onder andere:

  • Minder afhankelijk van de energieleverancier. Bij een stroomstoring (indien het systeem geschikt is om in eiland bedrijf te werken) heeft u nog ongeveer genoeg energie voorradig voor de meest noodzakelijke apparaten zoals verlichting en verwarming. 
  • Met de technologie die gekoppeld is aan een accu is het mogelijk om uw energieverbruik slimmer aan te sturen (smart grid: de vraag van uw elektriciteit vebruikende apparaten wordt optimaal afgestemd op het moment van energieproductie van uw zonnepanelen). Zo wordt de opgewekte energie maximaal verbruikt en laagt u uw elektriciteitsrekening.
Referentie Willem Wilberts

“Sinds 2012 hebben wij 8 panelen op ons dak liggen. We zijn daar heel erg tevreden over. Het idee om voor een deel in je eigen energie te voorzien, voelt heel erg goed. Het metertje tikt lekker door van de zelf opgewekte energie en dat is goed te merken aan de energierekening. Die is fors verminderd! Al met al, alleen maar positief. Ik zou zeggen: doen!”

Wim Timmerman te Groningen

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.