Accu's of opslag voor zonnepanelen

De laatste jaren is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van opslagmogelijkheden voor de energie die zonnepanelen opwekken. Bij Awizon kun je accu's van verschillende merken krijgen die je kunt verbinden met je zonnepanelen. Recentelijk bieden ook verschillende omvormerfabrikanten hybride omvormers aan die samenwerken met accu's (batterijen). Dit geeft eigenaren van zonnepanelen de optie om de opgewekte zonne-energie zelf op te slaan totdat ze het nodig hebben.

Zonne-energie wordt geproduceerd wanneer het buiten licht is of de zon schijnt. Maar dit komt niet altijd overeen met het moment waarop je de energie nodig hebt voor je apparaten. Hoewel zonnepaneelbezitters in Nederland gebruik kunnen maken van de salderingsregeling, waarbij energiemaatschappijen in feite fungeren als een soort 'accu' (meer informatie over salderen vind je hier), groeit de interesse in het koppelen van accu's aan zonnepanelen.
                        

 

Accu's voor zonnepanelen: sla uw eigen energie op

Opslagcapaciteit (accu's) wordt steeds betaalbaarder. Dit betekent dat als je zonnepanelen hebt, je nu kunt overwegen om de energie die je opwekt zelf op te slaan. Veel fabrikanten bieden opties aan voor het bewaren van zonne-energie. Hier zijn een paar voordelen van zelf energie opslaan:

  1. Minder afhankelijk van de energieleverancier: Als er een stroomstoring is (als je systeem in eilandbedrijf kan werken), heb je genoeg energie voor belangrijke dingen zoals verlichting en verwarming.

  2. Slimmer energieverbruik: Met de technologie die aan de accu is gekoppeld, kun je je energieverbruik beter regelen. Dit betekent dat je apparaten slim kunt laten werken op het moment dat je zonnepanelen energie produceren. Zo gebruik je de opgewekte energie optimaal en kun je je elektriciteitsrekening verlagen.

Referentie Willem Wilberts

“'hebben we de contacten met uw bedrijf als zeer plezierig ervaren. Deskundig personeel, dat meedenkt met de klant en waarbij afspraak ook echt afspraak betekent. De offerte was in alle redelijkheid en helder opgesteld, zonder kleine lettertjes of voetangels en klemmen. De installatieploeg heeft hard gewerkt, was uiterst correct in de omgang en heeft voortdurend overleg gepleegd met ons, als klant.”

Fam. Mulder uit Tolbert