Monitoring zonnepanelen

Wilt u maximaal rendement uit uw zonnepanelen halen? Met monitoring heeft u direct inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en totale opbrengst van uw zonnepanelen. Ook bent u gegarandeerd van de optimale werking en rendement van uw PV-systeem. Monitoring voorkomt dat een storing of defect van de omvormer niet wordt opmerkt met als gevolg dat u opbrengst van uw zonnepanelen misloopt. Awizon biedt diverse mogelijkheden voor de monitoring van uw PV-systeem:

Growatt Monitoring
Met de ShinePhone App van Growatt kunt u uw PV-systeem online volgen. U kunt voor het uitlezen van uw PV-systeem de Shinephone App of website gebruiken.

Met de ShinePhone App/Website hebt u inzicht in het aantal opgewekte WattPiek op dit moment maar ook per uur, per dag, per maand en per jaar. Daarnaast hebt u ook inzicht in het aantal opgewekte kWh vandaag en geschatte geld besparing vandaag.

SolarEdge Monitoring
Met de My SolarEdge App hebben zonnepaneel eigenaren vanaf de smartphone inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en de totale opbrengst van de zonnepanelen. Met monitoring van de zonnepanelen kunt u vroegtijdig eventuele problemen opsporen. Dit voorkomt dat een storing of een defect van de omvormer niet wordt opgemerkt met als gevolg dat de opbrengst niet meer maximaal is. De SolarEdge omvormers beschikken standaard over WiFi. Daarnaast maakt MySolarEdge ondersteuning op afstand mogelijk.

Enphase Monitoring
Met de Enphase App kunt u uw PV-systeem waar u ook bent volgen. De App weet precies hoeveel energie je zonnesysteem produceert. U kunt rapporten over de energieproductie per dag, per week, per maand of per jaar aanmaken. Alles is weergeven in een aantrekkelijke en eenvoudig te lezen grafieken en infographics. 


Daarnaast kunt u met de Enphase App de evaluatie en de prestaties van het systeem volgen en kunt u contact opnemen met Enphase ondersteuning. 

 

 Vraag informatie aan

 

Referentie Willem Wilberts

“Wij zijn zeer tevreden over onze zonnepanelen. Jaarlijks brengen de zonnepanelen zo’n 4100 kWh op. Dit is net iets meer dan ons jaarlijks elektriciteitsverbruik. Deze opbrengst van de zonnepanelen is dus uitstekend terwijl ze niet eens in de meest gunstige hoek liggen op ons dak: we hebben een half rond dak en de zonnepanelen liggen bijna horizontaal op het dak.”

J. Mulder te Groningen