Monitoring zonnepanelen

Wilt u maximaal rendement uit uw zonnepanelen halen? Met monitoring heeft u direct inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en totale opbrengst van uw zonnepanelen. Ook bent u gegarandeerd van de optimale werking en rendement van uw PV-systeem. Monitoring voorkomt dat een storing of defect van de omvormer niet wordt opmerkt met als gevolg dat u opbrengst van uw zonnepanelen misloopt. Awizon biedt diverse mogelijkheden voor de monitoring van uw PV-systeem:

Growatt Monitoring
Met de ShinePhone App van Growatt kunt u uw PV-systeem online volgen. U kunt voor het uitlezen van uw PV-systeem de Shinephone App of website gebruiken.

Met de ShinePhone App/Website hebt u inzicht in het aantal opgewekte WattPiek op dit moment maar ook per uur, per dag, per maand en per jaar. Daarnaast hebt u ook inzicht in het aantal opgewekte kWh vandaag en geschatte geld besparing vandaag.

SolarEdge Monitoring
Met de My SolarEdge App hebben zonnepaneel eigenaren vanaf de smartphone inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en de totale opbrengst van de zonnepanelen. Met monitoring van de zonnepanelen kunt u vroegtijdig eventuele problemen opsporen dit voorkomt dat u een storting of een defect van de omvormer niet wordt opgemerkt met als gevolg dat de opbrengst niet meer maximaal is. De SolarEdge omvormers beschikken standaard over WiFi. Daarnaast maakt MySolarEdge ondersteuning op afstand mogelijk.

Enphase Monitoring
Met de Enphase App kunt u uw PV-systeem waar u ook bent volgen. De App weet precies hoeveel energie je zonnesysteem produceert. U kunt rapporten over de energieproductie per dag, per week, per maand of per jaar aanmaken. Alles is weergeven in een aantrekkelijke en eenvoudig te lezen grafieken en infographics. 


Daarnaast kunt u met de Enphase App volgen de evaluatie en de prestaties van het systeem, productiedetails op paneelniveau en kunt u contact opnemen met Enphase ondersteuning. 

 

 Vraag informatie aan

 

Referentie Willem Wilberts

“Bij het zien van de zonnepanelen op mijn dak, krijg ik steeds weer een goed gevoel. De montage ging vlot en de opbrengst overschrijdt het gebruik. Hoeveel er precies bespaard wordt houd ik niet bij. Voor mensen die voor het eerst bij mij moeten zijn zeg ik altijd: het enige huis met zonnepanelen, duidelijk herkenbaar. Dat er in mijn straat/weg niet méér zonnepanelen zijn ligt vermoedelijk aan het feit dat ik vrijwel het enige huis heb met een dakvlak op zuidzuidoost, de overige huizen staan een kwart slag gedraaid en daar zal de opbrengst niet voldoende zijn. Buren kan ik dus niet aanbrengen……. maar in voorkomend geval noem ik altijd jullie naam. ”

Dhr. N. Gerritsma te Haren

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.