Omvormers

De omvormer is het kloppend hart van een PV-systeem. De kwaliteit van de omvormer speelt dan ook een grote rol in de uiteindelijke opbrengst en het rendement van de zonnepanelen.

Awizon levert alleen omvormers van fabrikanten die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit, service en garanties. De merken die wij leveren zijn:

 

   

              Fronius omvormers                                    Solar Edge met Power Optimizers

Wat is de functie van een omvormer?

Onze zonnepanelen produceren gelijkstroom, maar de meeste apparaten in huis gebruiken wisselstroom. De omvormer speelt hierin een essentiële rol: hij zet de gelijkstroom van de panelen om in de wisselstroom die je thuis nodig hebt (230V / 400V). Deze omgezette stroom gaat van de omvormer naar de meterkast en vervolgens naar de elektrische apparaten in jouw woning. 

Afhankelijk van het door u gewenste aantal en type zonnepanelen, zoeken wij de meest geschikte omvormer voor u uit. In bepaalde situaties adviseren wij gebruik te maken van optimizers of micro-omvormers. De keuze voor het type omvormer en het wel of niet toepassen van optimizers of micro-omvormers is afhankelijk van diverse factoren, onder andere:

-  het type zonnepaneel;

-  de oriëntatie van de zonnepanelen;

-  eventuele schaduwval op de zonnepanelen;

-  of de zonnepanelen in verschillende zonrichtingen of hellingshoeken worden geplaatst.

In overleg met u wordt de meest geschikte omvormer, de locatie voor de omvormer en het traject voor de bekabeling besproken.

Klik hier voor ons aanbod en de actuele prijzen van onze zonnepanelen!

 

Neem contact op

Referentie Willem Wilberts

“Bij de aanschaf van zonnepanelen zeer vriendelijk te woord gestaan door uw medewerkster. Na het persoonlijk onderhoud voor prijsafspraak en plaatsing van de panelen, ben ik zeer tevreden over uw monteurs die erg vlot en kundig de panelen, bedrading en omvormer hebben geplaatst.'”

A. Minnesma