Reiniging en inspectie: de onderhoudscheck

Zonnepanelen beschikken over zelfreinigend glas. Toch kan zich na verloop van tijd vuilafzetting vertonen op de panelen. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld bladeren, vogelpoep of  door een vuile stoflaag. Met name woningen die nabij een snelweg, industrie of een agrarisch bedrijf zijn gelegen, kunnen hier last van hebben. 

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer zonnepanelen niet periodiek worden gereinigd en geïnspecteerd op de werking, de opbrengst negatief wordt beïnvloed met minimaal 2 à 3% per jaar. Het verdient daarom aanbeveling de zonnepanelen periodiek schoon te maken en te checken op de juiste aansluiting en werking. Awizon biedt hiervoor de onderhoudscheck aan.

                                          

 

Neem contact op

 

De onderhoudscheck van Awizon

 

Wanneer u kiest voor de onderhoudscheck, dan worden de volgende werkzaamheden door ons verzorgd:

  • Uw zonnepanelen worden professioneel gereinigd met de juiste middelen en materialen;
  • Een vakkundige installatiemedewerker meet de werking van de omvormer en de panelen met een PV-tester (stringmeting, isolatieweerstandsmeting en meting van spanningen en stromen). Een niet optimale werking door storing, verkeerde aansluiting en dergelijke wordt hiermee opgespoord; 
  • Er vindt een algemene, visuele inspectie plaats: zijn de panelen nog goed bevestigd, zijn ze optimaal georiënteerd, etc.;
  • U ontvangt een inspectierapport van de meting en de controle.

 

De kosten van de onderhoudscheck zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de ligging van het dak en worden daarom op regiebasis berekend. Voor een kostenindicatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

Onderhoud en inspectie van zonneboilers

Zonneboilers hebben relatief weinig onderhoud nodig. Tóch is het verstandig om uw zonneboiler periodiek te laten controleren. Zo bent u verzekerd van een goede werking en van het optimale rendement van het systeem.

Wilt u een onderhoudscheck van uw zonneboilersysteem aanvragen? Neem contact op met Awizon zonne-energie en vraag een vrijblijvende kostenindicatie aan.

Waaruit bestaat de onderhoudscheck van uw zonneboiler? Een deskundige monteur voert de volgende werkzaamheden uit:

  • controle en eventuele schoonmaak van de collector
  • controle van het systeem op de werking en eventuele lekkages
  • vervanging of bijvulling van de glycol (n.b. de glycol dient periodiek, tussen 5 à 7 jaar, vervangen te worden)
  • algemene inspectie van alle onderdelen

 

De kosten van de onderhoudscheck zijn afhankelijk van het aantal collectoren en de ligging van het dak en worden daarom op regiebasis berekend. Voor een kostenindicatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

 

                                                         Neem contact op

Referentie Willem Wilberts

“De 6 zonnepanelen die ik ruim drie jaar geleden op mijn dak liet plaatsen door Awizon, voldoen prima. Gemiddeld heb ik 1300 KW per jaar, wat ruim 2/3 van mijn verbruik is. Ik betaal nu €5,60 per maand voor elektriciteit. Ik kan het iedereen aanraden, niet alleen vanuit financieel voordeel, maar vooral omdat je op die manier een steentje kan bijdragen aan duurzame energie. ”

E. Rigtering

Referentie Willem Wilberts lorem

“Gerard Kuipers is verkoopadviseur bij Awizon zonne-energie.”

Gerard Kuipers