Verzekering

Moet ik mijn zonnepanelen verzekeren tegen schade?


U doet er verstandig aan een melding bij uw verzekeringsmaatschappij te maken als u zonnepanelen heeft aangeschaft. Controleer tevens op de polis of de zonnepanelen onder de dekking van uw opstalverzekering vallen, want sinds het najaar van 2019 hebben veel verzekeringsmaatschappijen wat zonnepanelen betreft wijzigingen aangebracht in hun polisvoorwaarden. Zo valt onzichtbare schade aan uw zonnepanelen, veroorzaakt door bijvoorbeeld een zware hagelbui, meestal niet meer onder de dekking.

zonnepaneel hagelschade   hagel schade zonnepanelen

Polisvoorwaarden voor zonnepanelen zijn gewijzigd 

De polisvoorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij. Informeer dus goed hoe uw verzekeringsmaatschappij hiermee omgaat. Ook de keus voor een merk zonnepaneel kan verschil maken. Zo biedt Solarwatt sinds kort 5 jaar lang gratis een all-risk verzekering op hun glas-glas zonnepanelen aan. Deze verzekering kan tegen een gunstige premie daarna nog uitgebreid worden naar 10 jaar all-risk dekking.

Uw zonnepanelen apart verzekeren tegen schade kan ook. Verzekeringsmaatschappijen die speciale PV-verzekeringen bieden zijn o.a. Solar Insurance & Finance  en Stopel Verzekeringen. Informeer ook naar de mogelijkheden van een aparte zonnepanelen verzekering via onze groothandel. Binnenkort is ook dat nog een mogelijkheid om tegen een redelijke premie een all-risk verzekering voor zonnepanelen af te sluiten. 

Neem voor vragen hierover gerust contact op met één van onze medewerkers.

Vraag informatie aan

 

Referentie Willem Wilberts lorem

“Jan van Bruggen is de technisch adviseur bij Awizon zonne-energie.”

Jan van Bruggen

Referentie Willem Wilberts

“Ik ben erg tevreden over de zonnepanelen. Ik heb ruim voldoende aan 5 panelen voor mijn eenpersoons huishouden. Het lijkt erop dat ik met 7 jaar de kosten er weer uit heb. Maar zeker zo fijn is dat ik zelf voor deze energie zorg. Ik hoop dat er in de nabije toekomst ook zo'n goed alternatief komt voor mijn gasverbruik.”

Mevr. I. Delleman te Peize