Verzekering

Moet ik mijn zonnepanelen verzekeren tegen schade?


U doet er verstandig aan een melding bij uw verzekeringsmaatschappij te maken als u zonnepanelen heeft aangeschaft. Controleer tevens op de polis of de zonnepanelen onder de dekking van uw opstalverzekering vallen, want sinds het najaar van 2019 hebben veel verzekeringsmaatschappijen wat zonnepanelen betreft wijzigingen aangebracht in hun polisvoorwaarden. Zo valt onzichtbare schade aan uw zonnepanelen, veroorzaakt door bijvoorbeeld een zware hagelbui, meestal niet meer onder de dekking.

zonnepaneel hagelschade   hagel schade zonnepanelen

Polisvoorwaarden voor zonnepanelen zijn gewijzigd 

De polisvoorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij. Informeer dus goed hoe uw verzekeringsmaatschappij hiermee omgaat. Ook de keus voor een merk zonnepaneel kan verschil maken. Zo biedt Solarwatt sinds kort 5 jaar lang gratis een all-risk verzekering op hun glas-glas zonnepanelen aan. Deze verzekering kan tegen een gunstige premie daarna nog uitgebreid worden naar 10 jaar all-risk dekking.

Uw zonnepanelen apart verzekeren tegen schade kan ook. Verzekeringsmaatschappijen die speciale PV-verzekeringen bieden zijn o.a. Solar Insurance & Finance  en Stopel Verzekeringen. Informeer ook naar de mogelijkheden van een aparte zonnepanelen verzekering via onze groothandel. Binnenkort is ook dat nog een mogelijkheid om tegen een redelijke premie een all-risk verzekering voor zonnepanelen af te sluiten. 

Neem voor vragen hierover gerust contact op met één van onze medewerkers.

Vraag informatie aan

 

Referentie Willem Wilberts

“Wij hebben een doe-het-samen pakket besteld: een ideale combinatie van zelf de zonnepanelen installeren en de elektromonteurs van Awizon het elektrisch gedeelte laten verzorgen. Wij zijn zeer tevreden over de afhandeling, vanaf het moment van de offerte aanvraag, de levering van de materialen (tot de laatste boutjes en moertjes) tot het aansluiten en in werking stellen door de monteur. Bedankt voor de fijne samenwerking!”

Fam. Van Houten, Kollumerzwaag

Referentie Willem Wilberts

“'Wij zijn ontzettend blij met onze zonnepanelen van Awizon. Ook onze buren waren meteen enthousiast, dus zij hebben ook zonnepanelen bij Awizon gekocht!'”

Fam. Kuipers uit Surhuisterveen