Verzekering


Bestaande opstalverzekering

Wanneer de zonnepanelen op een eigen woning liggen dan valt het systeem vaak onder de bestaande opstalverzekering van de woning. Wel is het belangrijk dat de zonnepanelen (nagel)vastzitten aan uw woning. Wanneer de zonnepanelen los op de grond staan zoals bij een veldopstelling dan zijn ze geen onderdeel van het onroerend goed en wordt dit niet gedekt door de opstalverzekering. 

Inspectieregeling
Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben een verplichte inspectieregeling in de voorwaarden staan. Uw zonnepanelen worden dan eerst gecontroleerd voordat de verzekeringsaanvraag geaccepteerd wordt. 

Denk er wel aan dat de herbouwwaarde van de opstalverzekering wordt verhoogd met de waarde van de zonnepanelen. U dient er rekening mee te houden dat u iets meer premie betaald. 

Neem voor vragen hierover gerust contact op met één van onze medewerkers.

 

Vraag informatie aan

 

Referentie Willem Wilberts

“Sinds 2012 hebben wij 8 panelen op ons dak liggen. We zijn daar heel erg tevreden over. Het idee om voor een deel in je eigen energie te voorzien, voelt heel erg goed. Het metertje tikt lekker door van de zelf opgewekte energie en dat is goed te merken aan de energierekening. Die is fors verminderd! Al met al, alleen maar positief. Ik zou zeggen: doen!”

Wim Timmerman te Groningen

In verband met de roerige markt in de zonne-energie kunnen wij tijdelijk geen vaste prijzen aangeven.