Zonneboilers

Awizon heeft ruim 16 jaar ervaring in de levering en montage van zonneboilers. Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u thuis voor advies over de mogelijkheden en de voordelen voor u.

Wij maken hoofdzakelijk gebruik van Hoog Rendement zonneboilers van HR Solar, maar ook andere merken zijn leverbaar. De zonneboilers van HR Solar staan garant voor een hoog rendement en lange levensduur. 

Subsidie op zonneboilers (ISDE)

Let op: ook in 2019 is via het RVO subsidie verkrijgbaar voor zonneboilers! De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type en van de energieprestatie van de zonneboiler: vanaf ± 500 euro en oplopend tot maar liefst 2.000 euro voor de grote systemen. Lees hier meer over de voorwaarden en de subsidiebedragen per type zonneboiler.

 
                            

 

Hoe werkt een zonneboiler?

 

De collectoren
Op het dak ligt de collector. De taak van dit apparaat is om zonne-energie om te zetten in warmte. Bij HR Solar bestaat de collector uit een met glasplaat afgedekte aluminium container met daarin een koperen plaat die zonne-energie absorbeert en omzet in warmte. De warmte wordt afgegeven aan een transportvloeistof (water met antivries) en via een geïsoleerde leiding binnenshuis gebracht.

De zonneboiler
Binnen bevindt zich het overige gedeelte van de zonneboiler. Een zeer goed geïsoleerd voorraadvat (meestal 100, 120 of 200 liter),  een pomp en een regel unit. In het voorraadvat bevindt zich het opgewarmde water en een warmtewisselaar.

Opwarming
Bij voldoende zon (en dus warmteverschil) gaat de pomp draaien en stroomt de opgewarmde transportvloeistof vanaf de collector naar de warmtewisselaar, geeft daar de warmte af en stroomt weer terug naar de collector. Het tapwater in het voorraadvat mag opgewarmd worden tot 90 °C, daarna stopt de pomp. Als er geen zon is wordt de circulatie automatisch gestopt.

Naverwarming
Bij onvoldoende zonne-instraling zoals bijvoorbeeld in de winter zorgt de comfort-functie ervoor dat u altijd heet tapwater ter beschikking heeft. Hiervoor is de zonneboiler gekoppeld aan uw bestaande warmwatervoorziening, bijvoorbeeld een warmtepomp of een CV-combiketel.

Altijd heet water
U kunt de zonneboiler zien als een voorverwarmer. De warmtepomp of de CV-combiketel verwarmt na en zorgt dat het tapwater de gewenste temperatuur bereikt, bijvoorbeeld 60 °C. Is het water uit de zonneboiler heet (voorjaar, zomer), dan hoeft het naverwarmingsapparaat niets te doen. Is het water uit de zonneboiler niet warm genoeg (najaar, winter) dan wordt de naverwarming ingeschakeld. Hierdoor heeft u altijd heet water tot uw beschikking.

Benieuwd naar de mogelijkheden?  

 

Vraag gratis offerte aan

 

Referentie Willem Wilberts

“Tot op heden zijn wij zeer content met onze zonnepanelen. Met andere woorden zijn wij zeer tevreden. Ook met de samenwerking tot het plaatsen is zeer goed verlopen. De panelen doen hun werk tot behoren en zonder geluid, je hebt er geen omkijken naar. De opbrengst staat in verhouding tot de verwachting die we hadden, afgelopen jaar zelfs hoger, 4800 kWh: top! We zijn zeer blij dat we deze investering gedaan hebben en mogen hopen dat we nog veel zonne-uren krijgen. ”

Fam. Alssema te Opende

Referentie Willem Wilberts lorem

“Mattie van der Meulen is verkoopadviseur bij Awizon zonne-energie.”

Mattie van der Meulen