Zonneboilers

Awizon heeft ruim 15 jaar ervaring in de levering en montage van zonneboilers. Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u thuis voor advies over de mogelijkheden en de voordelen voor u.

Wij maken hoofdzakelijk gebruik van Hoog Rendement zonneboilers van HR Solar, maar ook andere merken zijn leverbaar. De zonneboilers van HR Solar staan garant voor een hoog rendement en lange levensduur. 

Subsidie op zonneboilers (ISDE)

Let op: ook in 2018 is via het RVO subsidie verkrijgbaar voor zonneboilers! De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type en van de energieprestatie van de zonneboiler: vanaf ± 400 euro en oplopend tot maar liefst 2.500 euro voor de grote systemen. Lees hier meer over de voorwaarden en de subsidiebedragen per type zonneboiler.

 
                            

 

Hoe werkt een zonneboiler?

 

De collectoren
Op het dak ligt de collector. De taak van dit apparaat is om zonne-energie om te zetten in warmte. Bij HR Solar bestaat de collector uit een met glasplaat afgedekte aluminium container met daarin een koperen plaat die zonne-energie absorbeert en omzet in warmte. De warmte wordt afgegeven aan een transportvloeistof (water met antivries) en via een geïsoleerde leiding binnenshuis gebracht.

De zonneboiler
Binnen bevindt zich het overige gedeelte van de zonneboiler. Een zeer goed geïsoleerd voorraadvat (meestal 100, 120 of 200 liter),  een pomp en een regel unit. In het voorraadvat bevindt zich het opgewarmde water en een warmtewisselaar.

Opwarming
Bij voldoende zon (en dus warmteverschil) gaat de pomp draaien en stroomt het opgewarmde transportvloeistof vanaf de collector naar de warmtewisselaar, geeft daar de warmte af en stroomt weer terug naar de collector. Het tapwater in het voorraadvat mag opgewarmd worden tot 90 °C, daarna stopt de pomp. Als er geen zon is wordt de circulatie automatisch gestopt.

Naverwarming
Bij onvoldoende zonne-instraling zoals bijvoorbeeld in de winter zorgt de comfort-functie ervoor dat u altijd heet tapwater ter beschikking heeft. Hiervoor is de zonneboiler gekoppeld aan uw bestaande warmwatervoorziening, bijvoorbeeld een warmtepomp of een CV-combiketel.

Altijd heet water
U kunt de zonneboiler zien als een voorverwarmer. De warmtepomp of de CV-combiketel verwarmt na en zorgt dat het tapwater de gewenste temperatuur bereikt, bijvoorbeeld 60 °C. Is het water uit de zonneboiler heet (voorjaar, zomer), dan hoeft het naverwarmingsapparaat niets te doen. Is het water uit de zonneboiler niet warm genoeg (najaar, winter) dan wordt de naverwarming ingeschakeld. Hierdoor heeft u altijd heet water tot uw beschikking.

Benieuwd naar de mogelijkheden?  

 

Vraag gratis offerte aan

 

Referentie Willem Wilberts

“'Zowel tijdens de open dag, als het gesprek met uw adviseur bij ons thuis en de papieren afhandeling van de offerte daarna hebben we de contacten met uw bedrijf als zeer plezierig ervaren. Deskundig personeel, dat meedenkt met de klant en waarbij afspraak ook echt afspraak betekent. De offerte was in alle redelijkheid en helder opgesteld, zonder kleine lettertjes of voetangels en klemmen. Gezien de drukte heeft het wel even geduurd voor we aan de beurt waren. Ook over de plaatsing niets dan lof. De panelen zijn vlot en precies volgens afspraak geplaatst door een goed ingewerkt team. Ook toen het door een vertragende regenbui al vrijdagmiddag vier uur was geweest hebben de vier werknemers zonder te piepen de klus afgemaakt, zodat ze om zes uur huiswaarts konden keren, een goed werkend systeem achterlatend. De ploeg heeft hard gewerkt, was uiterst correct in de omgang en heeft voortdurend overleg gepleegd met ons, als klant. Tot slot kwam de rekening binnen een week, zoals te verwachten conform afspraak. Alle hulde. Hartelijke groet en bedankt voor de samenwerking, we hebben er energie van gekregen!'”

Fam. Mulder uit Tolbert

Referentie Willem Wilberts lorem

“Mattie van der Meulen is verkoopadviseur bij Awizon zonne-energie.”

Mattie van der Meulen