Bedrijven

Awizon heeft ruime ervaring met het plaatsen van (grote) zonne-energie systemen bij bedrijven. Bekijk de afbeeldingen onderaan deze pagina van een deel van de projecten die door ons zijn uitgevoerd.

Als ondernemer kunt u gebruik maken van diverse subsidies en investerings-/aftrekposten bij de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers:

  • SDE+ Subsidie: de Stimulering Duurzame Energie Productie levert voor een periode van 15 jaar een opweksubsidie, door middel van een vergoeding voor elke kilowattuur die wordt opgewekt. Het maximale basisbedrag voor 2017 is € 0, € 0,13/kWh. Voorwaarde hierin is dat u een grootverbruikersaansluiting heeft; groter dan 3x80 Ampère.  
  • ISDE Subsidie voor ondernemers: de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor ondernemers richt zich op energiebesparende maatregelen en is o.a. toe te passen op zonneboilers. In 2017 zijn de subsidiebedragen met maar liefst 50% verhoogd!
  • Energie investeringsaftrek (EIA): 54,5% van de investering kan hiermee worden afgeschreven op de fiscale winst. Deze regeling geldt voor zowel zonnepanelen als zonneboilers
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. 
  • KIA - kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: voor een investering in zonnepanelen tussen de € 2.301,- en € 311.242,-.
  • Vennootschaps- en inkomstenbelasting: op de investering die u doet in zonnepanelen op uw dak schrijft u als ondernemer af. Deze afschrijving komt ten laste van uw winst. Dit levert een voordeel van maximaal 25% op in het geval van vennootschapsbelasting en maximaal 52% in het geval van inkomstenbelasting.

 

Kijk voor meer informatie over deze regelingen op: subsidies en regelingen voor ondernemers.

996 zonnepanelen bij Bouwmaat in Leeuwarden

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie 

Referentie Willem Wilberts

“Bij het zien van de zonnepanelen op mijn dak, krijg ik steeds weer een goed gevoel. De montage ging vlot en de opbrengst overschrijdt het gebruik. Hoeveel er precies bespaard wordt houd ik niet bij. Voor mensen die voor het eerst bij mij moeten zijn zeg ik altijd: het enige huis met zonnepanelen, duidelijk herkenbaar. Dat er in mijn straat/weg niet méér zonnepanelen zijn ligt vermoedelijk aan het feit dat ik vrijwel het enige huis heb met een dakvlak op zuidzuidoost, de overige huizen staan een kwart slag gedraaid en daar zal de opbrengst niet voldoende zijn. Buren kan ik dus niet aanbrengen……. maar in voorkomend geval noem ik altijd jullie naam. ”

Dhr. N. Gerritsma te Haren

Referentie Willem Wilberts lorem

“Gerard Kuipers is verkoopadviseur bij Awizon zonne-energie.”

Gerard Kuipers