Bedrijven

Awizon heeft ruime ervaring met het plaatsen van (grote) zonne-energie systemen bij bedrijven. Bekijk de afbeeldingen onderaan deze pagina van een deel van de projecten die door ons zijn uitgevoerd.

Als ondernemer kunt u gebruik maken van diverse subsidies en investerings-/aftrekposten bij de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers:

  • SDE+ Subsidie: de Stimulering Duurzame Energie Productie levert voor een periode van 15 jaar een opweksubsidie, door middel van een vergoeding voor elke kilowattuur die wordt opgewekt. Het maximale basisbedrag voor 2017 is € 0, € 0,13/kWh. Voorwaarde hierin is dat u een grootverbruikersaansluiting heeft; groter dan 3x80 Ampère.  
  • ISDE Subsidie voor ondernemers: de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor ondernemers richt zich op energiebesparende maatregelen en is o.a. toe te passen op zonneboilers. In 2017 zijn de subsidiebedragen met maar liefst 50% verhoogd!
  • Energie investeringsaftrek (EIA): 54,5% van de investering kan hiermee worden afgeschreven op de fiscale winst. Deze regeling geldt voor zowel zonnepanelen als zonneboilers
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. 
  • KIA - kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: voor een investering in zonnepanelen tussen de € 2.301,- en € 311.242,-.
  • Vennootschaps- en inkomstenbelasting: op de investering die u doet in zonnepanelen op uw dak schrijft u als ondernemer af. Deze afschrijving komt ten laste van uw winst. Dit levert een voordeel van maximaal 25% op in het geval van vennootschapsbelasting en maximaal 52% in het geval van inkomstenbelasting.

 

Kijk voor meer informatie over deze regelingen op: subsidies en regelingen voor ondernemers.

996 zonnepanelen bij Bouwmaat in Leeuwarden

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie 

Referentie Willem Wilberts

“Wij hebben een oud boerderijtje waar bovenaan het dak 9 zonnepanelen zijn geplaatst. De eerste dag kwamen de monteurs van Awizon een begin maken tijdens een paar fikse stortbuien. Alles in overleg (o.a. over de optimale positie van de panelen) en met de grootst mogelijke zorg werd er gewerkt. De tweede dag is alles aangesloten door 2 andere monteurs, eveneens weer in overleg en met zorg. Kortom een zeer tevreden klant. Mijn grote dank voor de correcte manier van werken. ”

Dhr. Hoogland uit Noordwolde

Referentie Willem Wilberts lorem

“Mattie van der Meulen is verkoopadviseur bij Awizon zonne-energie.”

Mattie van der Meulen