Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Dat is ook niet zo vreemd want het financiële rendement op zonnepanelen is hoog: maar liefst 7%. Dit wordt mede veroorzaakt door de forse prijsdaling van zonnepanelen in de afgelopen jaren, maar ook omdat kopers van zonnepanelen de 21% BTW via de Belastingdienst terug kunnen vragen. Deze BTW teruggaaf levert zelfs meer op dan de subsidie die een aantal jaren geleden verkrijgbaar was. Maar wat kosten zonnepanelen? Hoeveel moet u investeren om uw eigen stroom op te wekken? 

Prijs zonnepanelen bepaald door verschillende factoren

De totaalprijs van een zonnepanelensysteem is afhankelijk van o.a.

  • de gewenste energieopbrengst
  • het aantal zonnepanelen
  • het merk en type zonnepaneel
  • het type omvormer waar de zonnepanelen op worden aangesloten
  • het type dak (schuin of plat) en het bevestigingsmateriaal
  • de afstand van de omvormer tot de meterkast (benodigd aantal meters voedingskabel)
  • volledige installatie door Awizon, doe-het-samen of doe-het-zelf

 

U wilt graag lang genieten van uw zonnepanelen. Kwaliteit en garantie spelen daarin een grote rol. Voor A-kwaliteit zonnepanelen is de aanschafwaarde vaak hoger, maar de langere levensduur en terugverdientijd maken dit ruimschoots goed. Wij vertellen u er graag meer over.

Gebruikmaking van interessante regelingen kunnen de investering in zonnepanelen aanzienlijk verkleinen. Zo kunnen particulieren de betaalde BTW op zonnepanelen terugvragen via de Belastingdienst, wat u een voordeel oplevert van 21% (dit geldt zowel voor de BTW op materialen als op arbeid). Klik hier voor meer informatie.

Ook bieden een aantal gemeenten de mogelijkheid voor het aanschaffen van zonnepanelen middels een duurzaamheidslening. De rente voor deze lening bedraagt slechtst 1,6%! Klik hier voor meer informatie.

Aantal zonnepanelen en de prijs.

Bereken met onze zonnepanelen calculator hoeveel panelen er op uw dak passen en vraag gratis een offerte op maat aan.
U kunt ons ook bellen, wij helpen u graag verder.

Zonnepanelen pakket inclusief montage

Awizon zorgt ervoor dat uw zonnepanelen op de juiste wijze worden geplaatst op uw dak. Uw meterkast wordt aangepast en het zonnepanelensysteem wordt in bedrijf gesteld. U wordt volledig ontzorgd.

Aantal zonnepanelenSysteemvermogenPaneelsoortPrijs* 
6 1680 wattpiek Q Cells poly € 2.110,- Bekijk details
8 2240 wattpiek Q Cells poly € 2.667,- Bekijk details
10 2800 wattpiek Q Cells poly € 3.223,- Bekijk details
12 3360 wattpiek Q Cells poly € 3.677,- Bekijk details
14 3920 wattpiek Q Cells poly € 4.314,- Bekijk details
16 4480 wattpiek Q Cells poly € 4.772,- Bekijk details
18 5040 wattpiek Q Cells poly € 5.175,- Bekijk details

 

*De genoemde prijs is de netto investering, oftewel de totaalprijs na de BTW teruggaaf. In deze prijs wordt uitgegaan van een schuindak. Andere soorten zonnepanelen zijn mogelijk. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Lees ook onze voorwaarden en garanties.

Doe-het-samen zonnepanelen pakket

Een combinatie van zelf monteren en tóch gebruik maken van de expertise van Awizon. U monteert zelf de panelen op uw dak bij het doe-het-samen zonnepanelenpakket. De monteur van Awizon sluit uw systeem vervolgens aan en stelt het in bedrijf. U bespaart hiermee dus personeelskosten, maar heeft de zekerheid van een goede aansluiting.

Aantal zonnepanelenSysteemvermogenPaneelsoortPrijs* 
6 1680 wattpiek Q Cells poly € 1.601,- Bekijk details
8 2240 wattpiek Q Cells poly € 2.032,- Bekijk details
10 2800 wattpiek Q Cells poly € 2.474- Bekijk details
12 3360 wattpiek Q Cells poly € 2.833,- Bekijk details
14 3920 wattpiek Q Cells poly € 3.392,- Bekijk details
16 4480 wattpiek Q Cells poly € 3.788,- Bekijk details
18 5040 wattpiek Q Cells poly € 4.125,- Bekijk details

 

*De genoemde prijs is de netto investering, oftewel de totaalprijs na de BTW teruggaaf. In deze prijs wordt uitgegaan van een schuindak. Andere soorten zonnepanelen zijn mogelijk. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Lees ook onze voorwaarden en garanties.

Referentie Willem Wilberts

“De samenwerking met Awizon was plezierig. Vanaf dag één een goed contact qua voorlichting en wensen en ook gedurende de aansluiting was er een goede samenwerking om te komen tot een goede installatie. Ik ben erg tevreden over de zonnepanelen. We hebben gekozen voor de zwarte panelen die veel rustiger ogen. Aanschaf was duurder maar, maar het oog wil ook wat. We hebben de zonnepanelen gecombineerd met zonneboiler collectoren in dezelfde kleur. We hebben nu een jaar gedraaid. De verwachte opbrengst is gehaald. Middels een internetaansluiting kunnen we precies bijhouden wat de opbrengsten zijn en hoe zich dat vertaald in geld en CO2 besparing. Alles overzichtelijk visueel en begrijpelijk uitgedrukt in niet gereden/bespaarde autokilometers en/of gecompenseerde bomen. We hebben een biologisch akkerbouwbedrijf. Duurzaamheid is een belangrijke pijler in onze bedrijfsvoering. Omdat fossiele brandstoffen en kernenergie niet duurzaam kunnen worden aangewend is het belangrijk dat er andere oplossingen komen m.b.t. het energievraagstuk. Bij onze nieuwbouw is daarmee rekening gehouden. We hebben geen gasaansluiting meer, wekken warmte op met warmtepomp en zonneboiler. Tijdens de ontwerpfase is rekening gehouden met optimale aanwending van zonnestroom. In de toekomst willen we het aantal zonnepanelen uitbreiden om energie neutraal of zelfs leverancier te worden. Het is prettig dat je merkt dat er bij Awizon/Bouma ook wordt nagedacht om dit qua regelgeving en implementatie op een werkbare manier tot stand te laten komen. Achteraf had ik het traject nog iets verder willen doortrekken tot na het proces van aansluiten. Het zoeken en aanmelden van de geleverde stroom bij de afnemer is ook nog een aandachtspunt waar je best een beetje hulp bij kunt gebruiken. We ervaren dat bij Awizon/Bouma veel vakkennis zit die belangrijk is voor goede zonnepaneelsystemen in het verleden, het heden en in de toekomst. Bij een eventuele uitbreiding van de 70 panelen gaan we zeker weer met Awizon in gesprek.”

Fam. Sipma (biologisch akkerbouwbedrijf)

Referentie Willem Wilberts lorem

“Mattie van der Meulen is verkoopadviseur bij Awizon zonne-energie.”

Mattie van der Meulen