Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Dat is ook niet zo vreemd want het financiële rendement op zonnepanelen is hoog: maar liefst 7%. Dit wordt mede veroorzaakt door de forse prijsdaling van zonnepanelen in de afgelopen jaren, maar ook omdat kopers van zonnepanelen de 21% BTW via de Belastingdienst terug kunnen vragen. Deze BTW teruggaaf levert zelfs meer op dan de subsidie die een aantal jaren geleden verkrijgbaar was. Maar wat kosten zonnepanelen? Hoeveel moet u investeren om uw eigen stroom op te wekken? En wat is het financieel rendement op zonnepanelen?

Prijs zonnepanelen bepaald door verschillende factoren

De totaalprijs van een zonnepanelensysteem is afhankelijk van o.a.

  • de gewenste energieopbrengst
  • het aantal zonnepanelen
  • het merk en type zonnepaneel
  • het type omvormer waar de zonnepanelen op worden aangesloten
  • het type dak (schuin of plat) en het bevestigingsmateriaal
  • de afstand van de omvormer tot de meterkast (benodigd aantal meters voedingskabel)
  • volledige installatie door Awizon, doe-het-samen of doe-het-zelf

 

U wilt graag lang genieten van uw zonnepanelen. Kwaliteit en garantie spelen daarin een grote rol. Voor A-kwaliteit zonnepanelen is de aanschafwaarde vaak hoger, maar de langere levensduur en terugverdientijd maken dit ruimschoots goed. Wij vertellen u er graag meer over.

Gebruikmaking van interessante regelingen kunnen de investering in zonnepanelen aanzienlijk verkleinen. Zo kunnen particulieren de betaalde BTW op zonnepanelen terugvragen via de Belastingdienst, wat u een voordeel oplevert van 21% (dit geldt zowel voor de BTW op materialen als op arbeid). Klik hier voor meer informatie.

Ook bieden een aantal gemeenten de mogelijkheid voor het aanschaffen van zonnepanelen middels een duurzaamheidslening. De rente voor deze lening bedraagt slechtst 1,6%! Klik hier voor meer informatie.

Aantal zonnepanelen, de prijs en het financieel rendement.

Bereken met onze zonnepanelen calculator hoeveel panelen er op uw dak passen en vraag gratis een offerte op maat aan.
U kunt ons ook bellen, wij helpen u graag verder.

Wanneer u het financieel rendement op zonnepanelen wilt berekenen, dan heeft de BTWopZonnepanelen.NL een interessante tool. Bereken uw financieel rendement op zonnepanelen via deze link.

Zonnepanelen pakket inclusief montage

Awizon zorgt ervoor dat uw zonnepanelen op de juiste wijze worden geplaatst op uw dak. Uw meterkast wordt aangepast en het zonnepanelensysteem wordt in bedrijf gesteld. U wordt volledig ontzorgd.

Aantal zonnepanelen Systeemvermogen Paneelsoort Prijs*  
6 1710 wattpiek Q Cells poly € 2.074,- Bekijk details
8 2280 wattpiek Q Cells poly € 2.538,- Bekijk details
10 2850 wattpiek Q Cells poly € 3.026,- Bekijk details
12 3420 wattpiek Q Cells poly € 3.477,- Bekijk details
14 3990 wattpiek Q Cells poly € 3.940,- Bekijk details
16 4560 wattpiek Q Cells poly € 4.379,- Bekijk details
18 5130 wattpiek Q Cells poly € 4.779,- Bekijk details

 

*De genoemde prijs is de netto investering, oftewel de totaalprijs na de BTW teruggaaf. In deze prijs wordt uitgegaan van een schuindak. Andere soorten zonnepanelen zijn mogelijk. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Lees ook onze voorwaarden en garanties.

Doe-het-samen zonnepanelen pakket

Een combinatie van zelf monteren en tóch gebruik maken van de expertise van Awizon. U monteert zelf de panelen op uw dak bij het doe-het-samen zonnepanelenpakket. De monteur van Awizon sluit uw systeem vervolgens aan en stelt het in bedrijf. U bespaart hiermee dus personeelskosten, maar heeft de zekerheid van een goede aansluiting.

Aantal zonnepanelen Systeemvermogen Paneelsoort Prijs*  
6 1710 wattpiek Q Cells poly € 1.494,- Bekijk details
8 2280 wattpiek Q Cells poly € 1.869,- Bekijk details
10 2850 wattpiek Q Cells poly € 2.286,- Bekijk details
12 3420 wattpiek Q Cells poly € 2.641,- Bekijk details
14 3990 wattpiek Q Cells poly € 3.027,- Bekijk details
16 4560 wattpiek Q Cells poly € 3.404,- Bekijk details
18 5130 wattpiek Q Cells poly € 3.737,- Bekijk details

 

*De genoemde prijs is de netto investering, oftewel de totaalprijs na de BTW teruggaaf. In deze prijs wordt uitgegaan van een schuindak. Andere soorten zonnepanelen zijn mogelijk. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Lees ook onze voorwaarden en garanties.

Referentie Willem Wilberts

“'Vanmorgen hebben de monteurs van Awizon, na controle en een kleine aanpassing het door mij geïnstalleerde systeem ingeregeld en in werking gesteld. Prachtig, nu kan de zon de rest doen. Rest mij verder nog te zeggen dat ik jullie ondersteuning zeer op prijs heb gesteld gedurende het moment dat de adviseur bij mij thuis is geweest tot het moment van het in werking stellen van het systeem. Compliment, geweldig en mijn dank daarvoor!'”

Dhr. Bonnema uit Leeuwarden

Referentie Willem Wilberts lorem

“Mattie van der Meulen is verkoopadviseur bij Awizon zonne-energie.”

Mattie van der Meulen